Ilex Crenata Caroline Upright

Bent u geen fan van een buxus haag? Dan kunt u kiezen voor de Ilex Crenata Caroline Upright als alternatief. Lijkt erg op een buxus, maar heeft gebolde groenblijvende bladeren. Daarbij heeft deze plant ook witte bloemetjes die later veranderen in zwarte besjes.

Bij een buxus komt vaak ziektes voor, waarover de buxusmot en de buxusrups. De Ilex Crenata Caroline Upright, of te wel de Japanse Hulst Caroline Upright, is hier tegen bestemd.

De voordelen van de Ilex Crenata Caroline Upright

Deze plant ziet er het hele jaar door mooi uit en zelf verschillend. In de winter alsnog mooi groen, in het voorjaar witte bloemetjes en in het najaar zwarte besjes. Daarbij kan deze plant maximaal twee meter hoog worden en is dus prima om de privacy in uw tuin te verhogen. De plant kan twee meter hoog worden en heeft dus ruimte nodig om te groeien. Houdt hier dus rekening mee wanneer de planten gepoot worden. Deze haag is ook makkelijk in onderhoud en makkelijk in een strakke vorm te snoeien.

De Ilex Crenata Caroline Upright komt uit Japan, en heeft de eigenschap dat deze plant geen last heeft van verzuring. Daarmee is deze haag ook geschikt voor een plaats in de schaduw.

Verder heeft deze haag geen last van bepaalde soorten onkruiden, waardoor u minder snoei hoeft te doen en een strakkere tuin.

Een haagplant waar u de komende jaren zorgeloos van kan genieten met weinig onderhoud is dus de Ilex Crenata Caroline Upright.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *